Verlies kent vele vormen. Wat voor de één ingrijpend is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Soms brengt een kleine verandering heftige emoties met zich mee. En is het je niet echt duidelijk waarom dit nu gebeurt. Dat kan komen, omdat je stapel van verlies te groot is geworden om nog makkelijk met je mee te dragen. En natuurlijk kan het ook zo zijn dat je heel goed weet waardoor je uit balans bent. 

Bij het verliezen van een dierbare wordt het vaak logisch gevonden dat iemand rouwt. Toch kunnen ook andere gebeurtenissen je ingrijpend raken. Bijvoorbeeld het verliezen van je gezondheid. Of ontslagen worden bij een reorganisatie. Een echtscheiding daagt je op alle fronten uit. Ook een verlies van langer geleden kan in een nieuwe levensfase opnieuw om aandacht vragen. Misschien heb je een miskraam gehad, en raakt het je dat je dochter dit ook meemaakt. Of worden je vriendinnen oma, terwijl jij ongewild kinderloos bleef. 

Het is heel simpel: voor rouwen bestaat geen stappenplan. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. En het is belangrijk dat je hier de ruimte voor krijgt. Ook al voel je dat er van je verwacht wordt dat je weer gewoon meedraait, thuis en op het werk. Of wanneer je twijfelt of je het verlies wel op de juiste manier verwerkt.

Merk je dat je het zwaar vindt het verlies te verweven in je leven? Dat je veel piekert, of angstig bent? Misschien voel je je leeg, somber en onbegrepen? Of heb je een kort lontje naar je partner of kinderen? Rouw heeft vele uitingsvormen. En er is geen goed of fout. Je bent welkom. Met alles wat er is. 

Stuur mij een bericht, dan neem ik binnen een dag contact met je op. En ons eerste gesprek is altijd gratis.