Er zijn eindeloos veel vragen waar je het antwoord misschien niet echt op weet. Vaak willen we onze kinderen beschermen tegen pijn en verdriet. En dan zijn we niet altijd open over wat er gebeurt. Dit is voor kinderen onveilig. Ze voelen wel dat er van alles aan de hand is, maar begrijpen het niet helemaal. Daarom is het belangrijk dat we ze betrekken bij afscheid nemen en verlies. Zo zorg je voor verbondenheid. Praktijk Juniper geeft je concrete tips om open te zijn over afscheid, verandering en verlies.

Heb je vragen over kinderen en afscheid nemen? Hoe je de kleinkinderen op een fijne manier bij de uitvaart van opa of oma betrekt? Of hoe je de kinderen vertelt dat papa niet meer beter wordt? Wat zeg je nu wel of juist niet als je uitlegt wat doodgaan is? Is je kind ontroostbaar na het overlijden van jullie huisdier? En weet je niet waar je goed aan doet? 

Bel me gerust. Ons eerste gesprek is altijd gratis. Met concrete tips krijg je vertrouwen in je eigen handelen. Mocht tijdens ons gesprek blijken dat je behoefte hebt aan meer begeleiding, dan maken we een afspraak voor individuele coaching. 

Lieve schat 
Je stelt me vragen
En soms schrik ik er zo van
Helder 
Zonder zachte woorden
Zoals alleen een kind het kan
 
Over het hoe en het waarom
Over het wat en hoe dan verder
En over leven en de dood
Ik hoor het en ik slik een keer
Want ik zou zo graag willen
Dat jij, schat, onbezorgd genoot
 
Maar dat is niet zoals het is
Lieve schat
Dus kom maar met je vragen
Als ik het kan dan geef ik jou
Een antwoord
Dat we samen kunnen dragen

Floortje Agema